Samen werken wij aan een schoon 2018!


Door Resina Hasmat

In Hoogvliet is de gemeente met een plan gekomen om kinderen te belonen wanneer ze helpen bij het opruimen van vuurwerkafval.
Op deze manier kunnen de kinderen helpen om de straten weer zo snel mogelijk schoon te krijgen. De gemeente denkt dat dit een goede actie is om de kinderen bewust te laten worden dat het belangrijk is dat er schoongemaakt wordt na het afsteken van het vuurwerk.

Diverse basisscholen werken mee aan het project ‘schone straten, schoon 2018’ volgend de gemeente zouden ze kunnen besparen op de kosten van schoonmaakteams wanneer de kinderen de straten helpen schoon te maken. De kinderen worden beloond met elke volle zak vuurwerkafval die ze inleveren.



Tevreden
Mariëtte Hankof is blij met deze actie. Ze vertelt dat ze samen met haar oppasgroep erg veel plezier heeft om samen met de kinderen de straat op te gaan en het vuile vuurwerkafval op te ruimen. “De kinderen blijven zo bezig en het is goed voor het milieu. Ook leren zij zo dat je beloond wordt met het helpen van de maatschappij en dat ze door te werken een zakcentje kunnen verdienen”. De gemeente Hoogvliet is tevreden met de actie en overweegt deze actie volgend jaar weer in te voeren voor de kinderen die mee willen helpen om de straten weer afvalvrij te krijgen.
Adbox