8x Cliché voornemens waar iedereen zich elk jaar aan probeert te houden

Door Roxanne Vermunt

De laatste avond van het jaar breekt aan. Iedereen blikt terug op het afgelopen jaar en verzint allerlei manieren hoe ze het dit jaar nóg beter gaan doen! Op 1 januari ga je vol goede moed aan de slag met je lijst aan goede voornemens. De naam zegt het al, ze zijn zo goed bedoeld.. Maar laten we eerlijk zijn, wie houdt zich er nu echt aan? Aan het einde van week 1 van het nieuwe jaar heb je stiekem al wel weer een patatje naar binnen gewerkt. No worries, je bent niet de enige! Het lukt maar weinig mensen het (denkbeeldige) lijstje te voltooien, waardoor we elke december weer dezelfde voornemens tegenkomen in onze social media feed. Heb jij je er vorig jaar aan gehouden? Of ben jij een van de velen die het dit jaar toch maar weer opnieuw probeert? Lees hieronder een aantal van de grootste clichés op het gebied van goede voornemens.



1. Stoppen met roken 
Dit is er een die iedereen wel kent. Elk jaar hoor je diezelfde vriend(in) weer hetzelfde zeggen: “Dit jaar stop ik er écht mee!” Dit schijnt nog steeds makkelijker gezegd dan gedaan. Roken is en blijft mega ongezond, en daarnaast ook nog verschrikkelijk duur. Denk er maar eens over na wat je met al dat geld zou kunnen doen.. Ach, ooit zal het wel lukken toch?

2. Healthy lifestyle 
Gepaard met het voornemen hierboven gaat de healthy lifestyle enorm goed. Sapjeskuren, vitaminepillen, diëten, thee waardoor je een platte buik zou krijgen, allemaal komt het voorbij tijdens de eerste maanden van het jaar. Het blijft voor velen een streven ieder jaar opnieuw weer gezonder te gaan leven. Tijd om je vaste McDonald’s dag om te toveren in een acai bowl dag!

3. Inchecken bij de sportschool
Gecombineerd met de gezonde levensstijl hoort natuurlijk een abonnementje bij de sportschool. De eerste week van januari zitten de meeste sportscholen bomvol nieuwelingen die zich vol enthousiasme op alle apparaten slingeren. Alle kilo’s die we er tijdens de feestdagen aan hebben gegeten moeten er als een malle weer af om onze killerbody klaar te kunnen stomen voor de aankomende zomer. #fitgirl 

4. Minder drinken 
Een van de populairdere voornemens wanneer je tijdens de nieuwjaarsbrunch met een bonkend hoofd je opa en oma de beste wensen wenst. Gisteravond begon zo gezellig, maar nu besef je dat je waarschijnlijk beter die laatste 4 shotjes tequila over had kunnen slaan.

5. Liefde vinden
The L word.. Iets waar bijna iedereen wel naar verlangd. Het eenzame gevoel wat veel mensen in de maand december bekruipt, duwen we gelijk weg in januari. Op zoek naar de ware! Tijd om te gaan settelen, weg met Tinder en Badoo en hallo, grote liefde! Geniet van je leven en je dream match kan zomaar dichterbij zijn dan je denkt..

6. Stoppen met social media
Tegenwoordig gaan we door het leven met een extra attribuut aan ons lichaam vast: je smartphone. Het is een verslaving om continu te blijven checken wat er gebeurt en of we niks missen. De hashtag FOMO werd hiervoor dan ook in het leven geroepen: Fear Of Missing Out. Door onze feed te blijven refreshen houden we onszelf in de waan niks te missen van de dagelijkse bezigheden van al onze kennissen, vrienden en idolen. Dit kan wel een tandje minder. In het nieuwe jaar besluit je de relatie met je telefoon te verbreken en te downgraden van lovers naar just friends. Maar als je heel eerlijk bent, weet je dat de relatie tussen jou en je baby onbreekbaar is.

7. New year, new me
Meer tijd voor onszelf is iets waar we allemaal naar verlangen. Een nieuw jaar geeft weer nieuwe kansen op het gebied van zelfontplooiing. Beter presteren op het werk of school om zo het meest uit jezelf te halen. Ook is dit voor veel mensen het moment om eens te bedenken of hun vriendenkring wel bij hen en dit succesvolle leven past. Keep your circle small. 

8. Meer sparen
Bovenstaande investeringen in jezelf leveren heel wat op! Niet roken en drinken brengt je al een heel eind richting een dikke spaarrekening. Begin maar met geld opzij zetten voor leuke tripjes deze zomer, je moet die killerbody natuurlijk wel ergens kunnen showen!

Daag jezelf eens een keer echt uit, zodat je volgend jaar niet hetzelfde lijstje hoeft te maken :-)
Adbox